Perşembe, Mart 14, 2024
AnasayfaEkonomiHayvancılık Kredisi Veren Bankalar 2021

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar 2021

Devlet, hayvancılık ve tarımla uğraşan üreticiler için birçok hibe ve kredi imkânı sunuyor. Devlet destekli bankalardan alınabilecek krediler ile, düşük faiz olanağından yararlanmak da mümkün. Hayvancılık kredisi veren bankalararasında en iyi hizmeti alabileceğiniz bankayı seçerek kredinizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi

Üreticiye destekli kredi veren bankaların başında Ziraat Bankası geliyor. Ziraat Bankası hayvancılık kredisi kullanabilmek için en önemli şart ise, üreticinin geri ödeme olanağı olduğunu ispat etmesidir. Ziraat Bankası kredileri şöyle sıralanabilir:

  • Koyun Yetiştiriciliği: Koyun almak ya da mevcut koyun sayısını 250 başın üzerine çıkarmak isteyen hayvan yetiştiricileri için kredi imkânı sunan Ziraat Bankası, üreticileri 7 yıla kadar uzatılabilen süresi ile, yılda bir kez ödeme seçeneği bulunan kredilerinden yararlandırıyor.
  • İnek Kredisi: Kredi kullanmak isteyen üreticinin, 5 ya da üstüne çıkarılabilecek damızlık süt sığırı, ineği ya da büyükbaş başka hayvanı varsa, kişi bu krediden yararlanabilmektedir. Bu krediler ister besicilik yapmak isteyen üreticiye, isterse süt hayvancılığı yapan kişilere verilebilir.
  • Tavukçuluk Kredisi: Salma sistemde ya da kapalı sistem kurularak yapılabilecek tavukçuluk için de kredi sağlayan Ziraat Bankası ayrıca, 1000 hayvana kadar alım yapmak isteyen üreticiler için de geri ödemesiz hibe yapmaktadır.
  • Arıcılık Kredisi: Eğer kredi kullanmak isteyen kişilerin, 50 kovandan daha az arısı bulunuyorsa, bu kişiler devlet hibelerinden yararlanabilmektedir. Ancak kişiler daha büyük çaplı işler yapmak isterlerse, kişiden sağlaması beklenen ilk şart, Arı Yetiştiriciliği Birliği’ne kayıt olmasıdır.

Hayvan Kredisi Veren Diğer Bankalar Hangileri?

Pek çok özel banka, hayvancılık ile ilgilenen ve bunu bir meslek olarak gerçekleştiren kişilere özel krediler sunmaktadır. Hayvan kredisi veren diğer bankalar şöyle sıralanabilir:

  • Şekerbank: Küçükbaş süt hayvancılığı yapan üreticilere destek olan Şekerbank, hayvan alımı, barınak yapımı, tadilat yapımı ve iş için yapılacak olan harcamaların karşılanması konularında kredi verebilmektedir. Banka, destek ödeneği ile alınan hayvanların Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından küpelenmesi ve en az 3 ay takibinin yapılması şartını da koymaktadır.
  • Denizbank: bu bankanın verdiği kredilerden hem küçükbaş sahipleri hem büyükbaş sahipleri hem de tarımsal faaliyet içerisinde bulunan kişiler yararlanabilmektedir. Hayvan alımı, barınak yapımı, tamirat ve işletmenin ihtiyaçları için koyulacak sermaye yokluğu durumlarında kredi veren Denizbank, kredi kullanmak isteyenlerin yaptıkları harcamaların kredi tutarları üzerinden %75 oranında kredi kullandırmaktadır.
  • TEB: Küçükbaş hayvan yetiştiricileri için kredi imkânı sunan bu banka ise, kredi ödeme süresini uzun zamana yayarak kullanıcının zorlanmamasını sağlıyor. 3, 6, 9 ya da 12 taksit imkânı olan banka, hayvan alımından barınak yapımına kadar pek çok alanda kredi kullanımına açık.

Ayrıca en çok süt veren keçi cinsleri bilgilerine de bakabilirsiniz.

Kadınlara Destek Kredi Paketi Nedir?

Kadın girişimcileri desteklemek isteyen bankalar, 60 ay vade imkânı vererek üreticinin en büyük destekçilerinden oluyor. Kadınlara destek kredi paketi kapsamında uygulanan faiz oranları ise, senelik olarak %1,03’e kadar düşebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da kadın girişimciler desteklenmiş ve hibe alma hakkıyla, 4 tane büyükbaş hayvana kadar sahiplendirilme sağlanmıştı.

2 Sene Ödemesiz Hayvan Kredisi

Hayvancılık alanında, üreticilere destek olmak amacıyla hem devlet hem de bankalar tarafından uygulanan hibe ve kredi imkanları bu kadarla da kalmıyor. Aynı zamanda birçok özel banka, 2 sene ödemesiz hayvan kredisi vererek üreticinin zor durumda kalmasını engellemeye çalışıyor. Hayvancılık yapanlara uzun vadeli kredi verilmesinin öncülerinden olan Ziraat Bankası, üreticiye verdiği 2 ile 7 yıl arasındaki vade seçenekleri ile büyük kolaylık yaratmaktadır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?