Lavanta Yağı Ne İçin Kullanılır, Nasıl Yapılır (Resimli)

Lavanta yağı faydaları ile pek çok alanda kullanılan özellikle sakinlik ve duruluk vermesi bakımından öne çıkan özel bir üründür. El yapımı yöntemler ile rahatlıkla yapabileceğiniz lavanta yağı yapımı ve kullanımı ile birlikte rahatlığın, sakinliğin ve gevşemenin özel bir aracısı oluyor.

Lavanta Yağı Nedir?

Lavanta yağı, binlerce yıldır kokusu ve şifalı özellikleri için tercih edilen lavantadan elde edilen son derece özellikli bir yağ çeşididir. Geleneksel tıp yönteminde en şifalı bitkiler arasında sayılan lavantanın en belirgin özelliği kokusu ve rengidir. Lavanta kokusu sayesinde bedeni ve zihni arındırmaktadır. Antik dönemlerden beri bu özellikleri ile kullanılan lavanta, masaj, banyo suyu, sabun gibi alanlarda da kullanılır. Özellikle günümüzde lavanta yağı kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Tıbbi amaçlar amacıyla da kullanılan lavanta sadece fiziksel durumlar için değil, kaygı, uykusuzluk, baş ağrısı, mide bulantısı, mutsuzluk gibi durumlar da iyi gelmektedir.

Lavanta Yağı Nasıl Yapılır?

Lavanta yağı yapmak için gereken malzemeleri başta aktarlar olmak üzere temin etmeniz halinde ev ortamında kolayca lavanta yağını yapabilirsiniz. Yağı yapmak son derece kolay ve ucuz bir yöntemdir. Yağı yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir;

  • Kurutulmuş lavanta çiçekleri, aktar ya da çiçekçilerde bulabilirsiniz,
  • Zeytin yağı ya da Ayçiçek yağı,
  • 1 adet küçük cam kavanoz

Bu malzemeleri temin ettikten sonra şu adımları takip ederek yağ yapımına başlayabilirsiniz;

  • İlk olarak lavanta çiçeklerini ve zeytinyağını cam kavanoz içine koyunuz. Lavanta çiçeklerinin kuru olmasına dikkat edin.
  • Kavanoza koyduğunuz çiçek ve yağ karışımını en az üç gün boyunca güneş alan bir yerde bekletiniz.
  • Daha sonra üçüncü günün sonunda kavanozu iyice çalkalayın ve bir elek ya da filtre kullanarak süzme işlemi yaparak başka bir kavanoza sıvıyı aktarın.
  • Yağınız hazır hale gelmiştir.

Yaptığınız yağ içime uygun değildir ve bu yüzden içme gibi durumlardan uzak durunuz. Aynı zamanda alerjinizin olup olmadığını da önceden öğrenmek daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden bir bez yardımı ile kolunuzun küçük bir kısmına yaptığınız yağı sürerek denemeniz tavsiye edilmektedir.

Ayrıca cam üretimi neyle, nasıl yapılır? Bilgilerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lavanta Yağı Nasıl ve Nerede Kullanılır?

Lavanta yağı nerede kullanılır sorusuna yanıt oldukça geniş bir alanda verilebilmektedir. Lavanta yağı öncelikle masaj için tercih edilmektedir. Vücudun her bölgesine uygulanacak masaj sayesinde cildinizi yumuşatır. Böylece daha pürüzsüz ve genç görünmesine imkân verir. Aynı zamanda kırışıkları da önler ve yaşlanmanın önüne geçer. Rejereatif özellikleri sayesinde ise ciltte yaşa bağlı olarak görülen yaşlanma belirtilerine karşı mücadeleye etmeye yardımcı olur. Nemli bir yapıda olduğu için de hücresel dokuların harekete geçmesini sağlar ve antioksidan özellikler göstererek cildinizi temizler.

Lavanta yağı ile yapılan masajın bir diğer önemli etkisi ise huzur ve sakinlik bulmanız üzerinedir. Günlük yaşamda karşılaştığınız stres, yorgunluk ve mutsuzluk gibi durumlara lavanta yağı ile uygulayacağınız masaj yöntemi ile etkili bir çözüm bulabilirsiniz. Lavanta genel itibariyle sakinleştirici olduğu için kısa sürede vücudunuzun dinlenmesini ve gevşemenizi sağlayacaktır.

Lavanta yağı hem kokusu hem de masajı ile birlikte uyku sorunu yaşayanlar için de son derece yararlı olmaktadır. Uyku öncesinde lavanta yağı ile yapılacak masaj, kişinin daha kolay ve kesintisiz bir şekilde uyuyabilmesine olanak tanıyacaktır. Bunun yanında lavanta yağı saçların daha gür bir hale gelmesine de etki etmektedir, saçlarınızın için uygulayacağınız yağ, daha canlı ve gür saçlar yapacaktır. Tüm bu özellikleri ile evde lavanta yağı yapımı oldukça yararlı olacaktır.

Yazıyı Beğendiniz mi ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir